Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » YOĞURTLU YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

YOĞURTLU YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

Written By Unknown on 17 Ekim 2014 Cuma | Ekim 17, 2014





Kullanılan Malzemeler

Yarım Su Bardağı Yeşil Mercimek
Yarım Su Bardağı Erişte
1 Litre Kaynar Su
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Yoğurt
2 Yemek Kaşığı Un
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
1 Yemek Kaşığı Tereyağ
1 Tatlı Kaşığı Tuz


YAPILIŞI

Mercimeği yıkayıp iki su bardağı ile haşlayıp süzün. Tencereye bir litre suyu koyup kaynatın. Süzdüğünüz mercimekleri ve erişteyi suya ilave edip kaynatın. Yumurta,yoğurt ve unu bir kabın içerisinde karıştırıp kaynar sudan biraz alıp karıştırın ve suyun içine ilave edip kaynayana kadar pişirin. Tereyağı ayrı kapta eritip üzerine kuru naneyi ekleyin. Pişen çorbanın üzerine döküp servis edebilirsiniz.  AFİYET OLSUN 
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder