Kullanılan Malzemeler
Yarım Kilo Buğday
1,5 Su Bardağı Nohut
1,5 Su Bardağı Kuru Fasulye
300gr Kuru Kayısı (Sarı)
10 Adet Kuru İncir
1 Paket Kuş Üzümü
2 Paket Çam Fıstığı
2 Su Bardağı Kuru Üzüm
250gr Fındık İçi
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1,5 Kilo Şeker
3 Adet Portakal Suyu
3 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
2 Paket Vanilya
Yeteri Kadar Su
Süslemek İçin
Nar
Kuş Üzümü
Hindistan Cevizi
YAPILIŞI
1 Gün önceden kuru fasulye,nohut ve buğdayı ıslatın. Ertesi gün bu ıslattıınız malzemeleri ayrı tenecerelere koyup haşlayın çok fazla yumuşamamasına dikkat edin. Aşure yapacağınız tenecereye ilk olarak buğdayı koyup üzerini geçecek kadar su koyup kayanamaya bırakın kayanayıp pişen buğdayın içersine fasulye ve nohutu da ilav edip pişmeye bırakın.
Diğer malzemeleri temizleyip yıkayın kayısı ve inciri doğrayın bi kenara koyun. Sırasıyla malzemeleri koymaya başlayalım. Kuru üzüm,çam fıstığı,kuş üzümü,kayısı,incir ve fındık içi sırasıyla koyup pişirin.Portakal suyu,portakal kabuğu ve vanilyayı ilave edin. Tuzunu,şekerinide ilave edip pişmeye bırakın.Kaynadıktan sonra 30dk pişirdikten sonra ocağı kapatıp kaplara boşaltıp süsleyin. AFİYET OLSUN
0 yorum :
Yorum Gönder