1 Kilo Un
4 Su Bardağı Su
1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Kase Çökelik veya Peynir
4-5 Dal Yeşil Soğan
Yarım Demet Maydanoz
Pulbiber (istege göre)
Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
1Yemek Kaşığı Katıyağ
YAPILIŞI
Un,tuz ve suyu yavaş yavaş ekleyip hamuru yoğurun. Hamur biraz ele yapışacak hamur olacak buna dikkat edin. Çökelik veya peynir bir kaseye koyun içersine ince doğranmış soğan ve maydanozu ilave edin ve karıştırın. Ufak bir tencereye katıyağ koyun erisin üzerine sıvıyağı da ilave edip ısıtın ve ocaktan alın. Teflon tavayı ocağın üzerine koyup altını açın. Yoğrulan hamurdan ufak bezeler alıp oklavayla açın içersine hazırladığınız harçtan koyup kapatın. Tavada pişirin pişen çökeleklilerin üzerini fırça yardımıyla yağlayıp üst üste koyun üzerini de kapatın yumuşak olsun diye hamur bitene kadar bu işlemi devam ettirin. AFİYET OLSUN
0 yorum :
Yorum Gönder