Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » SEBZE ÇORBASI TARİFİ

SEBZE ÇORBASI TARİFİ

Written By Unknown on 17 Aralık 2014 Çarşamba | Aralık 17, 2014





Kullanılan Malzemeler

3 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
1 Adet Orta Boy Kurusoğan
1 Tatlı Kaşığı Salça
1 Adet Orta Boy Patates
1 Adet Orta Boy Kabak
1 Adet Orta Boy Havuç
1 Çay Bardağı Bezelye
4 Su Bardağı Tavuk Suyu
3 Su Bardağı Sıcak Su
Tuz
Karabiber
Dereotu 


YAPILIŞI

Bütün sebzeleri yıkayıp küp küp doğrayın. Tencereye sıvıyağı koyup soğanları pembeleşinceye kadar kavurup salçasını da ilave edip karıştırın. Diğer sebzeleride atıp kavurun. Sıcak suyu,tavuk suyu,karabiber ve tuzunun  ekleyip pişmeye bırakın. Sebzeler piştikten sonra blender dan geçirin. Blenderdan geçirdikten sonra 1-2  taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatın. Sıcak sıcak kaselere koyun üzerine ince doğranmış dereotundan ekleyip servis edin.  AFİYET OLSUN
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder