Kullanılan Malzemeler
3 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
1 Adet Orta Boy Kurusoğan
1 Tatlı Kaşığı Salça
1 Adet Orta Boy Patates
1 Adet Orta Boy Kabak
1 Adet Orta Boy Havuç
1 Çay Bardağı Bezelye
4 Su Bardağı Tavuk Suyu
3 Su Bardağı Sıcak Su
Tuz
Karabiber
Dereotu
YAPILIŞI
Bütün sebzeleri yıkayıp küp küp doğrayın. Tencereye sıvıyağı koyup soğanları pembeleşinceye kadar kavurup salçasını da ilave edip karıştırın. Diğer sebzeleride atıp kavurun. Sıcak suyu,tavuk suyu,karabiber ve tuzunun ekleyip pişmeye bırakın. Sebzeler piştikten sonra blender dan geçirin. Blenderdan geçirdikten sonra 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatın. Sıcak sıcak kaselere koyun üzerine ince doğranmış dereotundan ekleyip servis edin. AFİYET OLSUN
0 yorum :
Yorum Gönder