CAFE LATTELİ KEK TARİFİ
Written By Unknown on 25 Aralık 2014 Perşembe | Aralık 25, 2014
Kullanılan Malzemeler
Kek İçin;
3 Adet Yumurta
125gr Tereyağı
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket vanilya
100gr Fındık İçi
Tuz
Kahve İçin;
2 Paket cafe latte
1 Su Bardağı Ilık Su
Üzeri İçin;
200ml çok soğuk krema
1-1,5 Tatlı Kaşığı Kakao
1 Paket Vanilya
YAPILIŞI
Kahveyi ılık suda eritip soğumaya bırakın.Tereyağı ve tozşekeri krema haline gelene kadar çırpın. Yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırın. Karışıma yumurta sarılarını birer birer ekleyip karıştırın. Un,fındık ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın. Kahvenin yarısını karışıma döküp karıştırın. Yumurta aklarını da çırpıp köpük kıvamına gelene kadar mikserle iyice çırpın. Yumurta akını da yavaş yavaş karışıma ekleyin. Kalıbı yağlayın ve üzerine karışımı döküp bastırmadan üzerini düzeltip 180 dereceye ayarlanmış fırında içini çekine kadar pişirin. Pişen kekinizi çıkarıp soğumadan kalan kahveyi de üzerine dökün hızlı soğuması için buzlukta bekletebilirsiniz.3
Üzeri için krema ve vanilyayı mikserle iyice kabarana kadar çırpın. Soğumuş olan kekin üzerine dökün. Kremanın üzerine isterseniz kakao serpiştirin. Kekimiz yemeye hazır. Dilimleyip servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN
0 yorum :
Yorum Gönder