Kullanılan Malzemeler
8 Su Bardağı Tavuksuyu
1 Çay Bardağı Şehriye
1 Kase Tavuk Eti (Didiklenmiş)
2 Orta Boy Havuç
2 Diş Sarımsak
2 Yemek Kaşığı Un
3 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane (isteğe göre)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
YAPILIŞI
İlk önce küçük tavada 1 yemek kaşığı sıvıyağla rendelenmiş havuçları kavurun kenarda beklesin.Tencereye kalan 2 yemek kaşığı sıvıyağı ekleyip unu kavurun üzerine tavuksuyunu yavaş yavaş ekleyip kaynamaya bırakın. Üzerine kavrulan havuçları ekleyin biraz kaynadıktan sonra İnce doğranmış sarımsakları,şehriye,tavuk parçalarını,tuzunu ekleyip şehriyelerin pişmesini bekleyin. Piştikten sonra altını kapatıp sıcak sıcak yanında limon dilimiyle servis edin. AFİYET OLSUN
0 yorum :
Yorum Gönder