Hamur İçin
4 Su Bardağı Un
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Alabildiği Kadar Su
İç Malzemesi İçin;
250gr Orta Yağlı Kıyma
1Adet Orta Boy Kuru Soğan
Yarım Demet Maydanoz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
YAPILIŞI
Hamur için; Bir kaba unu elekten geçirin ve tuzunu atıp elinizle iyice karıştırın. Yavaş yavaş suyunu ilave edip kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurun. Dinlenmesi için 15-20dk dinlendirin.
İç Malzemesi için; Soğanları rendeleyin ve maydanozlarıda ince ince kıyın. Kıymayı rendelenmiş olan soğanı ve maydanozu ilave edin. En son baharatları ilave iyice yoğurun.
Dinlenmiş olan hamurumuzu ufak bezeler yapın üzerine un serpip merdane yardımıyla açın. Arasına yaptığınız harçtan koyup kapatın tabak,bıçak veya şekilli hamur kesme bıçağıyla da kenarlarını kesebilirsiniz. Ben kenarlarını çatalla şekil verdim hiç açılmadı ve çokta güzel oldu. Kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Kızaran çiğ börekleri istediğiniz gibi servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN
0 yorum :
Yorum Gönder