Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » EV YAPIMI MAYALI SOMUN EKMEĞİ YAPILIŞI

EV YAPIMI MAYALI SOMUN EKMEĞİ YAPILIŞI

Written By Unknown on 13 Ocak 2015 Salı | Ocak 13, 2015




Kullanılan Malzemeler

2,5 Su Bardağı Un
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Paket Instant mayanın yarısı (5gr)
1 Çay Kaşığı Şeker
1-1,5 Su Bardağı Ilık Su


YAPILIŞI

Unu yoğurma kabına alın üstüne tuz ekleyip elinizle karıştırın. Kapaklı bir kaba yarım su bardağı ılık su koyup ınstant mayayı ve şekeri ekleyip karıştırın. Maya aktıf hale gelip kabarınca unun ortasına açıp aktif mayayı dökün elinizle yavaş yavaş yoğurun kalan suyu yavaş yavaş ilave edip elinize yapışmıyacak bi hamur elde edene kadar yoğurun. İyi bir ekmek hamurunun en önemli püf noktası çok iyi yoğrulmasıdır. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamuru mayalanmaya bırakın. Mayalanıp kabaran hamuru içersinde ki gazı alıp iyice yoğurun ve şekil verip tepsi veya kalıba alıp tekrar mayalanmaya bırakın üzerine bir bezle örtüp mayalandıktan sonra 200 derece ısıtılmış olan fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ekmek piştikten sonra 1 saat bekletip ondan sonra dilimleyip yiyebilirsiniz.    AFİYET OLSUN.
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder