Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » KREM KARAMEL TARİFİ

KREM KARAMEL TARİFİ

Written By Unknown on 13 Ocak 2015 Salı | Ocak 13, 2015

 




Kullanılan Malzmeler (10 kişilik)

7 Adet Yumurta
1 Litre Süt
2 Paket Vanilya
1 Su Bardağı Toz Şeker


Karamel İçin

1 Su Bardağı Toz Şeker


YAPILIŞI

Çelik tavaya karameli yapmak için şekeri boşaltın kısık ateşte eriyene kadar bekleyin. Bütün şeker eriyip kristalleşme geçince 1-2 dk tahta kaşıkla karıştırın ve ocaktan alın. Bekletmeden yapacağınız kaplara paylaştırın ve oda sıcaklığında donmaya bırakın.
Kreması için; Sütü ve şekeri tencereye alın. Ayrı bir kaba kırmış olduğunuz yumurtaları da sütün içersine ilave edip karıştırın. Kaynamaya bırakın. Kaynayan sütü elinizi yakmıycak kıvama gelene kadar bekletin.En son olarak vanilyayı ekleyip karıştırın. Ilık olan süt karışımını süzgeçten geçirip kaselere paylaştırmış olduğumuz karamelin üzerine paylaştırın. Kaseleri tepsiye yerleştirin. İçersine soğuk su koyun 160 derecede ısıtılmış olan fırın da üst pişirme kısmını açın 1-1,5 saat pişirin. Üzerleri kahverengi kabuk bağlıycak. Piştikten sonra 15-20dk bekletikten sonra servis edin.  AFİYET OLSUN

SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder