Kullanılan Malzemeler
2 Adet Yumurta Sarısı
125gr Yumuşamış katıyağ (yarım paket)
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Yemek Kaşığı Mahlep
1 Yemek Kaşığı Şeker
2 Yemek Kaşığı Sirke
1 Paket Kabartma Tozu
1 Tatlı kaşığı Tuz
3,5-4 Su Bardağ Un
Üzeri İçin;
2 Adet Yumurta Akı
Susam
Çörek Otu
YAPILIŞI
Bir kaba katıyağı koyun üzerine sıvıyağ,yumurta sarıları,kabartma tozu,şeker,sirke,mahlep ve unu yavaş yavaş ilave edip yoğurun. Hamurumuz ele yapışmayan ve kulak memesi kıvamında bir hamur olması gerekiyor. Hamurdan parçalar koparıp tezgah üzerinde elinizle yuvarlayıp uzun şeritler yapıp yuvarlak halkalar yapın yumurta akına bulayıp susam veya çörek otuna bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180 derece ısıtılmış olan fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Piştikten sonra 5dk ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edin.. AFİYET OLSUN
0 yorum :
Yorum Gönder