Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » AYVA REÇELİ TARİFİ

AYVA REÇELİ TARİFİ

Written By Unknown on 24 Şubat 2015 Salı | Şubat 24, 2015




Kullanılan Malzemeler

2 Adet Orta Boy Ayva
1,5 Su Bardağı Toz Şeker
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
1 Bardak Su


YAPILIŞI

Ayvaları yıkayıp kabukları soyun. Ayvayı ortadan ikiye kesip iç çekirdeklerini atmayın. Soydugunuz ayvaları küçük küpler halinde doğrayıp tencereye koyun üzerine suyu ve ayva çekirdeklerini atın. Ayvalar yumuşayana kadar pişirin. İçersine attığınız çekirdekleri çıkartın.
Pişen ayvaların üzerine şekeri,limon suyunu ilave edip koyulaşana kadar orta ateşte pişirin. Pişen  ayvaları sıcak sıcak kavanozlara koyup kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin. Bu şekilde reçelleri soğumaya bırakın. Reçellerinizi kavanozla uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Ayva reçelini kızarmış ekmeğe sürüp afiyetle tüketebilirsiniz. Sabah kahvaltınızın vazgeçilmezi haline gelicek. Denemeyenler  mutlaka denesin.

AFİYET OLSUN

SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder