Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » ÇİKOLATALI TIRTIL KURABİYE TARİFİ

ÇİKOLATALI TIRTIL KURABİYE TARİFİ

Written By Unknown on 22 Şubat 2015 Pazar | Şubat 22, 2015


 


Kullanılan Malzemeler

Yarım paket margarin
2 Yumurta
4,5 Su bardağı un
1 Çay bardağı sıvı yağ
2 Çay bardağı şeker
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Paket Sütlü Çikolata (80gr)
Renkli şeker,hindistan cevizi,toz antep fıstığı


YAPILIŞI

İlk olarak unu ve diğer malzemeleri koyup yoğurun yumuşak ve elinize yapışmayacak şekilde
bir hamur olmasına dikkat edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak tırtıl kurabiyesi
kalıbına elinizle itin ve şekli çıkartın bu şekilde hamur bitene kadar devam edin 160 derecelik fırında 25 dk pişirin.
Çikolatayı benmari usulü eritin. Pişen kurabiyeler biraz soğuduktan sonra çikolataya batırıp hindistan cevizi,antep fıstığı ve renkli şekerlere bulayıp soğuduktan sonra servis edin.

AFİYET OLSUN.
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder