Kullanılan Malzemeler
2 Su Bardağı Bulgur(Orta Boy Bulgur Kullandım)
3 Su Bardağı Un
2 Tatlı Kaşığı Tuz
Yarım Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Pulbiber
2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
İç Harcı İçin
2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
3 Adet Patates
1 Adet Kuru Soğan
1 Çay Kaşığı Pulbiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Üzeri İçin;
4 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Pulbiber
YAPILIŞI
İç harcı için; Yağı,küp küp doğranmış soğanları kavurun. İçersine haşlanmış ve ezilmiş olan paatesleri ilave edin. En son baharatları ilave edip 2dk karıştırıp ocaktan alın.
Bulguru yıkayıp suyunu süzdürün. Yoğurma kabına un,yıkanmış bulgur,tuz,pulbiber,sıvıyağ ve suyu yavaş yavaş ilave edip yoğurun. Yoğurulmuş olan içli köfteyi cevizden büyük bezeler alıp elinizle çukur açın iç harcınından koyup kapatın. Bütün hepsi bitene kadar aynı işlemi devam ettirin.
Pişirmek İçin; Tencereye suyu koyup kaynatın. İçli köfteleri yavaş yavaş ilave edip pişmeye bırakın. Pişen içli köfteleri servis tabağaına alıp üzerine eritilmiş tereyağı döküp servis edin.
AFİYET OLSUN
0 yorum :
Yorum Gönder