500gr Tavuk Göğsü
2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
1 Adet Kırmızı Biber
2 Adet Yeşil Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pulbiber(isteğe göre)
Sosu İçin;
1 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
1 Yemek Kaşığı Un
1 Paket Krema(200ml)
1 Su Bardağı Süt
1 Yemek Kaşığı Köri
YAPILIŞI
Tavaya sıvıyağı koyun biraz kızdıktan sonra julyen doğranmış tavukları ilave edin. Tavuklar suyunu çekene kadar kavurun. İnce uzun doğranmış kırmızı biber,yeşil biber ve bahartları ilave edip biberler yumuşayıncaya kadar pişirip altını kapatın.
Sosunu yapmaya başlayalım; Sıvıyağ ve unun kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine krema,sütü ve en son köriyi ilave edip kaynayana kadar karıştırın.
Tavukları pişirdiğinişz tavanın altını tekrar açın köri sosunu üzerine döküp 2-3dk pişirip altını kapatın.Köri soslu tavuğumuz hazır. AFİYET OLSUN
0 yorum :
Yorum Gönder