Kullanılan Malzemeler
4,5-5 Su Bardağı Un
1,5 Su Bardağı Su
1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
Aralarına Sürmek İçin,
100gr Katıyağ
Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
İç Harcı İçin,
2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
1 Kilo Ispanak
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Tatlı Kaşığı Pulbiber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
YAPILIŞI
İlk önce yoğurma kabına unun tamamını boşaltın üzerine tuzunu ekleyip elinizle karıştırın. Suyunu yavaş yavaş ilav edip yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru 7 eşit parçaya bölüp beze yapın. Bezeleri un serpilmiş olan tabağa koyup 20dk dinlendirin. Hamurumuz dinlenirken iç harcımızı yapalım. Sıvıyağı tavaya koyun üzerine ince küp küp doğranmış soğanları ekleyip kavurun. Kavrulan soğanların üzerine pulbiber,karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın. Üzerine yıkanıp doğranmış olan ıspanakları ekleyip kavurun. Ben çok kavurmadım hafif diri bıraktım. içine sürmek için katıyağ ve sıvıyağı küçük bir tavaya koyup eritin.
Hamurumu teker teker açıp yağlayın yağlanmış olan hamuru biraz elinizle çekip inceltin.iç malzemesinden koyup çeke çeke katlayın. Çünkü hamurumuz yağlı olduğu için çekmeye müsait hemde ince bir börek elde etmiş olursunuz. Bütün bezeler bitene kadar aynı işlemi devam ettirin. 200 derece ısıtılmış olan fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen böreğimizin ilk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyip servis edin. AFİYET OLSUN
0 yorum :
Yorum Gönder