Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » TAHİNLİ BAL KABAĞI TATLISI TARİFİ

TAHİNLİ BAL KABAĞI TATLISI TARİFİ

Written By Unknown on 27 Şubat 2015 Cuma | Şubat 27, 2015




Kullanılan Malzemeler

2,5 Kilo Balkabağı
5 Su Bardağı Toz Şeker


 Üzeri İçin

Ceviz
Tahin


YAPILIŞI

Kabakların kabukları soyulur yıkanıp istenilen büyüklükte kesilir ve tencereye konur.
Üzerine şekeri ilave edilip tencerenin kapağı kapatılır.Ertesi gün pişirilir.
Kabak kendiliğinden sulanacağı için su ilave etmenize gerek kalmaz.
Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir ve ilk sıcağı çıktıktan sonra bir kaba boşaltılır.
Soğuduktan sonra üzerine tahin ve ceviz içi dökülüp servis edilir.

 AFİYET OLSUN.
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder