Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » EVDE EKŞİ MAYA NASIL YAPILIR?

EVDE EKŞİ MAYA NASIL YAPILIR?

Written By Unknown on 11 Şubat 2015 Çarşamba | Şubat 11, 2015






Evde maya yapmak artık çok kolay bundan sonra gönül rahatlığıyla kullanabileceksiniz. Hazır satılan mayaları kullanmak istemeyenler için çok güzel ve kolaydır. İşte mayamızı yapmak için malzemelerimiz;

1 Gün saat: 14:00

1 Çay Bardağı Tam Buğday Unu
1 Çay Bardağı Su (içme suyu)

Malzemeleri 1 kiloluk bir kavanoza koyup tahta kaşık yardımıyla iyice karıştırın.  Kavonozun ağzını bez ile kapatıp kenarlarından hava almaması için ip neya lastikle kapatın. oda sıcaklığında bekletin. 1 Gün oda sıcaklığında bekletin.


2 Gün  saat: 14:00

2 Yemek Kaşığı Tambuğday Unu 
2 Yemek Kaşığı Su (içme suyu)


2 günü dolduktan sonra ekşi mayayımızı oda sıcaklığında bekletin. Ertesi gün kabardığını göreceksiniz. Çok mtluyum ekşi mayam istediğim sonucu verdi.


3 Gün saat:8:00

1 Yemek Kaşığı Tambuğday Unu
1 Yemek Kaşığı Su (içme suyu)


3 günde oda sıcaklığında beklettiğimiz ekşi mayamız çok güzel kabardı.  Kullanmıyorsanız buzdolabına saat:13 gibi kaldırabilirsiniz. Kullanacağınız zaman içinden istediğiniz kadar alıp tekrar verdiğim ölçü doğrultusunda 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı su ekleyip tahta kaşıkla karıştırıp kapatın oda sıcaklığında bekledikten sonra kullanmıyacaksanız buzdolabına kaldırabilirsiniz. 

Bu ekşi mayamla ekmek yapacağım yaptığım ekmeğin dokusunu ve farkını göreceksiniz.Umarım faydalı olmuşumdur.

TEŞEKKÜRLER


SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder