Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » KABAK GRATEN TARİFİ

KABAK GRATEN TARİFİ

Written By Unknown on 11 Şubat 2015 Çarşamba | Şubat 11, 2015




Kullanılan Mazlemeler

2 Adet Kabak
2,5 Su Bardağı Su
100gr Rendelenmiş Kaşar Peyniri

Beşemal Sos İçin;
 
1 Yemek Kaşığı Tereyağ
1 Yemek Kaşığı Un
1 Su Bardağı Süt
1 Çay Kaşığı tuz



YAPILIŞI

Tenecereye suyu koyup kabaklarını soyup yıkadığınız kabakları bütün halde tencereye koyun. Kabaklar 10dk pişirin. Pişen kabakları alın uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Kabağın iç çekirdeklerini tatlı kaşığı yardımyla alın. Beşemal sosu yapmaya başlayalım. Tavaya yağı koyup eritin üzerine unu ekleyip 1-2dk kavurun. En son tuz ve sütü yavaş yavaş ilave edip pişene kadar karıştırın. Pişen sosun altını kapatıp çeekirdekleri alınmış olan kabaklara eşit miktarda paylaştırın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini de eşit bir şekilde döküp 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.    AFİYET OLSUN


SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder