Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » MAYASIZ EKMEK YAPILIŞI (FIRINDA)

MAYASIZ EKMEK YAPILIŞI (FIRINDA)

Written By Unknown on 11 Şubat 2015 Çarşamba | Şubat 11, 2015




Kullanılan Malzemeler

Hamur İçin;

Yarım Su Bardağı Süt
1 Paket Kabartma Tozu
Yarım Su Bardağı Su( ılık)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Adet Yumurta Akı
Alabildiği Kadar Un 

Üzeri İçin

1 Adet Yumurta Sarısı
1 Yemek Kaşığı Süt
Çörekotu


YAPILIŞI

Süt,Yumurta akı,kabartma tozu,tuz ve suyu ekleyip elinizle karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana kadar elinizle yoğurun.
Ekmeği pişireceğiniz tepsiye yağlı kağıt serip hamuru elinizle açıp tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı sütü ekleyip karıştırıp ekmeğin üzerine sürün. En son çörek otu döküp 200derece ısıtılmış olan fırında 20-25dk pişirin. Pişen ekmeğinizi dilimleyip servis edin. 

AFİYET OLSUN
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder