Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » GARAM MASALA BAHARATI NEDİR VE NASIL HAZIRLANIR? HANGİ YEMEKLERDE KULLANILIR?

GARAM MASALA BAHARATI NEDİR VE NASIL HAZIRLANIR? HANGİ YEMEKLERDE KULLANILIR?

Written By Unknown on 13 Şubat 2015 Cuma | Şubat 13, 2015



Garam masala baharatı kakule,rezene,kimyon,kişniş,karabiber,tarçın,kırmızı biber ve hindistan cevizinden oluşan karışıma nedir. Garam masala baharatı hindistanda oldukça fazla kullanılan bir baharattır. Dünyaca ün salan bahartlardan bitanesidir. Evde kendimizde hazırlayabiliriz. İstersenizde baharatçıdan da toz halinde satın alabilirsiniz. Evde hazırlamak isteyecek olanlar için malzemeler aşağıdaki gibidir.

Malzemeler

1,5 yemek kaşığı kakule
1 yemek kaşığı rezene tohumu
1 yemek kaşığı kimyon tohumu
1 yemek kaşığı kişniş tohumu
1 yemek kaşığı kara ya da beyaz tane biber
1/4 tarçın sap
1/2 küçük kırmızı kurutulmuş biber
1/2 çay kaşığı taze zencefil rendesi
Büyükçe bir tutam rendelenmiş hindistan cevizi

   Bütün malzemeleri fırın tepsisine koyup fırında kavurun. Kavrulan baharatları  blendardan çektirip yemeklerinizde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. İşte size taze taze çekilmiş garam masala baharatı evde gönül rahatlığıyla yapıp kullanabilirsiniz. Baharatı hava geçirmez cam kavanoza koyup uzun süre saklayabilirsiniz.
   Bu baharatı et,balık ve tavuk yemeklerinde kullanabilirsiniz. Yemeklere çok güzel tat veriyor. Baharat kullanmayı sevenler için güzel bir karışım.
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder