Malzemeler
1,5 yemek kaşığı kakule
1 yemek kaşığı rezene tohumu
1 yemek kaşığı kimyon tohumu
1 yemek kaşığı kişniş tohumu
1 yemek kaşığı kara ya da beyaz tane biber
1/4 tarçın sap
1/2 küçük kırmızı kurutulmuş biber
1/2 çay kaşığı taze zencefil rendesi
Büyükçe bir tutam rendelenmiş hindistan cevizi
Bütün malzemeleri fırın tepsisine koyup fırında kavurun. Kavrulan baharatları blendardan çektirip yemeklerinizde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. İşte size taze taze çekilmiş garam masala baharatı evde gönül rahatlığıyla yapıp kullanabilirsiniz. Baharatı hava geçirmez cam kavanoza koyup uzun süre saklayabilirsiniz.
Bu baharatı et,balık ve tavuk yemeklerinde kullanabilirsiniz. Yemeklere çok güzel tat veriyor. Baharat kullanmayı sevenler için güzel bir karışım.
0 yorum :
Yorum Gönder