Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » KÖY EKMEĞİ TARİFİ (FIRINDA)

KÖY EKMEĞİ TARİFİ (FIRINDA)

Written By Unknown on 14 Şubat 2015 Cumartesi | Şubat 14, 2015



Kullanılan Malzemeler

3 Su Bardağı Beyaz (Normal) Un
1 Su Bardağı Tambuğday Unu
1,5 Su Bardağı Su (ılık)
1 Paket Instant maya
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz



YAPILIŞI

Yapacağınız kaba her iki unuda eleyin. Mayayı bir kabaklı kaba koyun üzerine şekeri yarım su bardağı ılık su ekleyip kabağını kapatıp aktişmesi için bırakın.
Maya aktişleştikten sonra unun ortasını açıp aktifleşmiş mayayı ekleyin kalan 1 bardak ılık suyuda suyu da yavaş yavaş ilave edip elinizle karıştırın. Hamuru elinizle iyice yoğurun. Sert olmaması için dikkat edin. Hamurun ağzını kapatıp mayalanmaya bırakın. Mayalanmış olan hamuru tezgaha un serpip hamurun havasını alıp tezgahın üzerinde yoğurun şekil verip tepsiye koyup  üzerine un serpiştirip üzerine bez örtün 20dakika da tepsinin üzerinde mayalandırın. 200 derece ısıtılmış olan fırında 25-30dk pişirin. Ekmeğimiz piştikten sonra 15 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyip servis edin.  AFİYET OLSUN
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder