Kullanılan Malzemeler
3 Adet Orta Boy Patates
1 Yemek Kaşığı Tereyağ
6-7 Yemek Kaşığı Kaşar Peyniri
5-6 Yemek Kaşığı Garnetür (konserve)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Karabiber
Üzeri İçin;
5-6 Adet Kornişon Turşu
5-6 Adet Sosis (küçük)
Ketçap
Mayanez
YAPILIŞI
Patatesleri haşlayıp soyun. Haşlanmış patatesleri ezip içersine tereyağ,kaşar peyniri,tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Patatesin içersine garnetürü ekleyip hafiften karıştırın ki ezilmesin. Patateslerden bezeler koparıp yuvarlayın iç kısma doğru bastırıp çanak şekli verin. Bütün patatesler bitene kadar aynı işlemi devam ettirin. Üzeri için kornişon turşu ve sosisi doğrayın. Patatesin iç kısmına turşu ve sosisten koyup ketçap,mayanez sıkıp servis edin. Çanak kumpirlerimiz yemeye hazır.
AFİYET OLSUN
0 yorum :
Yorum Gönder