Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » TAVUKLU MANTAR SOTE TARİFİ

TAVUKLU MANTAR SOTE TARİFİ

Written By Unknown on 10 Mart 2015 Salı | Mart 10, 2015



Kullanılan Malzemeler


1 Adet Bütün Tavuk Göğsü
2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
500gr Mantar
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
3-4 Adet Yeşil Biber
1 Adet Domates
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Bardağı Su
3 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Kekik
Pulbiber (isteğe göre)


YAPILIŞI

Tavaya sıvıyağı koyun biraz kızdıktan sonra ince doğranmış soğan ve biberleri ekleyip kavurun. Kavrulan soğanların içersine küp küp doğranmış tavuk göğsünü ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Pişen tavukların üzerine doğranmış mantarları ekleyip pişirin. En on olarakta domates salçası,doğranmış domatesi,bahartları ve suyu ekleyip karıştırın ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Pişen tavuklu mantar soteyi servis ederken üzerine karabiber serpiştirin ve birazda maydanoz ekleyip servis edin.


AFİYET OLSUN

SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder