Kullanılan Malzemeler
1 Adet Bütün Tavuk Göğsü
2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
500gr Mantar
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
3-4 Adet Yeşil Biber
1 Adet Domates
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Bardağı Su
3 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Kekik
Pulbiber (isteğe göre)
YAPILIŞI
Tavaya sıvıyağı koyun biraz kızdıktan sonra ince doğranmış soğan ve biberleri ekleyip kavurun. Kavrulan soğanların içersine küp küp doğranmış tavuk göğsünü ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Pişen tavukların üzerine doğranmış mantarları ekleyip pişirin. En on olarakta domates salçası,doğranmış domatesi,bahartları ve suyu ekleyip karıştırın ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Pişen tavuklu mantar soteyi servis ederken üzerine karabiber serpiştirin ve birazda maydanoz ekleyip servis edin.
AFİYET OLSUN
0 yorum :
Yorum Gönder