1 Bağ Pazı
1 Orta Boy Kuru Soğan
2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
Yarım Yemek Kaşığı Salça
1 Tatlı Kaşığı Pulbiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
3 veya 4 Adet Yumurta
YAPILIŞI
Pazıları teker teker güzelce yıkayıp suzunu süzdürün. Suyu süzülmüş olan pazıları ince ince doğrayın bir kaba koyun. Tavaya sıvıyağı koyup içersine ince doğranmış soğanı ilave edip kavurun. Kavrulan soğanın içersine salça,pulbiber,karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın. Doğranmış pazılarıda ilave edip karıştırın kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Pişen pazının üzerine yumurtaları kırıp kapağı kapatın 1dk piştikten sonra ocağın altını kapatıp sıcak sıcak servis edin.
Yumurtayı üzerine direk kırılmış sevmiyorsanız kaseye kırıp çırpın heryerine gelecek şekilde yayın ve bu şekilde pişirin.
AFİYET OLSUN
0 yorum :
Yorum Gönder