Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » ÇİKOLATALI RULO PASTA TARİFİ

ÇİKOLATALI RULO PASTA TARİFİ

Written By Unknown on 7 Nisan 2015 Salı | Nisan 07, 2015







Kullanılan Malzemeler (10 kişilik)

kek için;

5 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Şeker
1 Yemek Kaşığı Su
1 Paket Vanilya
2 Yemek Kaşığı Kakao
2 Yemek Kaşığı Un


Kreması İçin;

1 Su Bardağı Süt
1 Paket Krema(200ml)
2 Yemek Kaşığı Kakao
2,5 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
5 Yemek Kaşığı Şeker
250gr Parça Çikolata (damla çikolata)
1,5 Muz( içine)

Üzeri İçin

Muz Dilimleri
Hindistan Cevizi
Krem Şanti (süslemek için)

YAPILIŞI

Kek İçin;
Yumurtanın beyazıyla sarısını ayrı bir kaplara ayırın. İlk önce  sarısını karıştırın şekerin yarısını koyup yumurta sarının rengi beyazlaşana kadar karıştırıp içine kakao,un ve vanilyayı ekleyip spatulayla karıştırın kenarda bekletin.
Yumurtanın beyazının içine az tuz atıp kalan şekeride ekleyipdüşük devirde sonrada yüksek devirde çırpın köpük haline getirin. Yumurtanın akını olduğunu anlamak için baş aşağ tuttuğunuzda dökülmüyorsa yumurta akımız olmuş demektir. Önce yaptığımız yumurta sarısı,kakaolu olan karışıma azar azar yumurta akından ekleyip saat yönünde karıştırın. Bütün hepsi bitene kadar aynı işlemi devam ettirin.
Yağlı kağıt serili olan tepsiye ye karışımı döküp yayın 180 derece ayarlanmış olan fırın da 10dk pişirin.
Kreması İçin;
 Tencereye süt,krema,kakao,mısır nişastası ve şekeri ekleyip karıştırın. Ocağın altını açıp pişene kadar karıştırın. Piştikten sonra ocağın altını kapatıp parça çikolatayı içersine ekleyip çikolata eriyene kaadr karıştırın ve soğumaya bırakın.
Pişen kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra yağlı kağıttan çıkarıp nemli bir bezin üzerine alın. Kremada soğuduktan sonra kekin üst kısmını komple çikolatalı kremayla kaplayıp ortasına muzu yerleştirip rulo yapıp üzerine yağlı kağıdı kapatıp buzdolabında 15dk dinlendirin. Kalan kremayı da üzerini kaplıycak şekilde sürün. Üzerine krem şantiyle de süsleyin muz dilimleri koyun birazda hindistan cevizi serpin. Pastanın  işlemi bittikten sonra  2-3 saat buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN





SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder