Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » PEYNİRLİ SU BÖREĞİ TARİFİ

PEYNİRLİ SU BÖREĞİ TARİFİ

Written By Unknown on 7 Nisan 2015 Salı | Nisan 07, 2015



Kullanılan Malzemeler

4 Su Bardağı Un
4 Adet Yumurta
Yarım Su Bardağı Su 
1 Yemek Kaşığı Tuz
1 Kase Tuzsuz Peynir
250gr Tereyağ veya Katıyağ


Haşlamak İçin

1,5 Litre Su
2 Yemek Kaşığı Tuz


YAPILIŞI 

İlk önce tereyağ ve sıvıyağı tavaya koyup eritin. Beyniri elinizle ufalayıp isterseniz içersine maydanoz doğrayabilirsiniz. Şimdi hamurumuzu yapmaya başlayabiliriz karıştırma kabına yumurta,tuz ve suyu ekleyip elinizle karıştırın. Unu da yavaş yavaş ekleyip yoğurun. Hamurumuz kulak memesi kıvamından biraz sert olması gerekiyor 5-10dk dinlendirdikten sonra elinizle yuvarlayıp 10 parça dilimleyin. Dilimlenmiş hamurları bezeler yapıp oklava veya merdaneyle açın. İki tane açtığınız hamuru kenarda bekletin çünkü bu iki hamuru haşlamadan kullanılacak tepsinin altına ve üzerine konulacak. Tepsiyi güzelce yağlayın açtığınız hamuru yerleştirip yağlayın. Kaynayan suyun içersine bir tane açılmış hamuru atıp haşlayın çıkarıp soğuk suya daldırıp çıkarın. Tepsiye yerleştirin. En orta kısmına gelince peyniri ufalayıp serpiştirin. Mutlaka her katına yağlamayı unutmayın. Bütün hamur bitene kadar aynı işlemi devam ettirin. En son haşlamamış hamuru kapatıp üzerini yağlayıp ocağın üzerinde çevirerek pişirin. Alt yüzü pişince diğer tarafını çevirip pişirin. Pişen böreğimizi dilimleyip servis edin.

AFİYET OLSUN





 

SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder