HAZIR YUFKADAN PEYNİRLİ YALANCI SU BÖREĞİ TARİFİ
Written By Unknown on 9 Nisan 2015 Perşembe | Nisan 09, 2015
Kullanılan Malzemeler
6 Adet Yufka
Sos İçin;
3 Adet Yumurta
1,5 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Su Bardağı Su
Tuz
İç Harcı İçin;
400gr Beyaz Peynir
Maydanoz
YAPILIŞI
İlk önce peyniri ufalayıp içine ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştırıp kenarda bekletin. Derin bir kaseye yumurta ve tuzu koyup çırpıcıyla çırpın. Sonra süt,sıvıyağ ve su ilave edip karıştırmaya devam edin. Böreği yapacağınız tepsiyi yağlayıp bir bütün yufkayı düz bir şekilde yerleştirin uç kısımları aşağı sarkacak şekilde olacak. Diğer kalan Yufkaları elinizle ortadan ikiye bölüp yaptığınız karışıma batırıp tepsiye yerleştirin. 2,5 Tane yufkayı karışıma batırıp tepsiye yerleştirdikten sonra peynirli maydanoz karışımını heryere gelecek şekilde serpiştirin. Kalan 2,5 Yufkayı da karışıma batırıp teker teker yerleştirin. ilk başta tepsiye yerleştirdiğimiz yufkanın uç kısımlarını üzerini örtecek şekilde kapatıp dilimleyin. Kalan karışımın hepsini dilimlenmiş böreğin üzerine döküp 1 saat dinlendirin. Dinlenmiş olan böreği 180 derece ısıtılmış olan fırında üzeri kızana kadar 40dk pişirin. Piştikten sonra dinleyip servis edin.
AFİYET OLSUN
Gerçekten de gerçek su böreğine benzedi süper oldu tarif için tskler.
YanıtlaSil