Neslihan'dan
Leziz Yemek Tarifleri
Kendi Mutfağımdan...
Home » » EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ

EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ

Written By Unknown on 19 Ağustos 2015 Çarşamba | Ağustos 19, 2015





Kullanılan Malzemeler (10-12 KİŞİLİK)

1 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
Yarım Çay Bardağı Bulgur
Yarım Çay Bardağı Prinç
1 Adet Kurusoğan
2-3 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Tereyağ
3 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
1 Yemek Kaşığı Tepeleme Biber Salçası
1,5 Tatlı Kaşığı Kekik
1 Çay Kaşığı Nane
1 Çay Kaşığı Pulbiber
2 Tatlı Kaşığı Tuz
2,5 Litre Kaynar Su  (12,5su bardağı )



YAPILIŞI

İlk önce ısıtlmış olan tencereye  tereyağını ve sıvıyağı ekleyip biraz kızdırın. Küp küp doğranmış olan kurusoğanı yağın içerisine ilave edip pembeleşene kadar kavurun. Kavrulmuş olan soğanın içersine salçayı ve baharatları atıp 1-2dk kavurun. Yıkanıp suyu süzülmüş olan mercimek,bulgur ve princi ilave edip kavurmaya devam edin. Sıcak suyu yavaş yavaş ilave edip pişmeye bırakın. Pişen çorbamızı isterseniz robottan da geçirebilirsiniz. Çorbamız yemeye hazır.Sıcak sıcak servis edin.   AFİYET OLSUN.
SHARE

About Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder